Sayesinde projeni, işini ve markanı etkili ve özgün şekilde tanıtarak hedef kitleni etkileyebilirsin! Artık herkes reklamlarında 2D Animasyon videoları kullanıyor. Neden mi? Öğrenmek için okumaya devam et! Animasyon videolarla ilgili her şeyi açıkladık.
Bizimle iletişime geçip sadece işini anlatman yeterli! Amacına ve ihtiyacına en uygun
2D animasyonu adım adım planlayarak en kaliteli halde hazırlayalım.
Sürekli değişen ve gelişen dünyada ve sosyal medyada insanların dikkat süresi çok düştü! Bundan kaynaklı olarak insanlar sıkıcı görselleri elleriyle direkt kaydırıp geçerlerken 2D Animasyon reklamlar izleyenlerin dikkatini çekerek ürününüzü ya da hizmetinizi en iyi şekilde anlatıyor. Yeni trend animasyon video yaptıran şirketler hem prestij elde ediyor hem de daha çok kitleye ulaşabiliyorlar. Biz de senelerdir 2000’i aşkın müşterimize yaptığımız 2D Animasyon Videolar ile bu sürece destek oluyoruz.
2D Animasyon İstatistikleri
2D animasyon, yaygın olarak özellikle tanıtım filmlerinde tercih edilen animasyon tiplerinden biridir.
Video içeriklerin popülerleşmesiyle birlikte birçok işletme, 2D animasyon ile reklam yapmakta. Etkileyici olmasından dolayı işletmeler, bu filmlerle kendilerini çok iyi şekilde tanıtabilir. Potansiyel kitlelerine hitap ederek bir markayı büyütmenin en iyi yollarından biri, bu animasyon videolardır.
2D animasyon, objelerin ve karakterlerin iki boyutlu bir şekilde oluşturulmasıyla ortaya çıkan videolardır. Videoda bu karakterler, belirli tekniklerle hareket ettirilerek izleyicinin karşısına çıkar. Bu hareket ettirme işlemine de animasyon denir.
Bahsi geçen 2D animasyon videolarını oluşturmak, uzmanlık gerektiren bir iştir. Yapım aşamasında çeşitli programlar kullanılır. Bu nedenle animasyon filmlerine ihtiyacınız olduğu durumlarda kesinlikle profesyonel bir firmayla anlaşmalısınız. İlk olarak detaylı bir araştırma ile doğru firmayı seçmelisiniz.
Müşterilerinizin bağlılığını artırmak ve yeni kitlelere ulaşmak için sizin isteğiniz doğrultusunda profesyonel ekibimizle birlikte en iyi 2D animasyon videoları hazırlıyoruz.
2D animasyon fiyatları için birçok değişken bulunmaktadır. Yapılacak animasyon videonun içeriğine bağlı olarak değiştiği için, doğru bir fiyat verilebilmesi için önce aşağıdaki hususlar belirlenmelidir.
Müşterinin istekleri belirlendikten sonra en doğru fiyat verilebilir. Bunun yanında fiyatlarda animasyonu yapan 2D animasyon ajansının da iş kalitesi, portfolyosu ve reklamcılık tecrübesi de fiyatlara etki eden bir diğer husustur. Sektörel olarak fiyatlar 5000 TL’den 150.000 TL’ye kadar değişebilir.
2D animasyon video yaptırmak isteyen kişilerin değerlendirme unsuru fiyat olmamalıdır. Vidyoner olarak senelerdir 900’ü aşkın projeyi başarıyla tamamlamış olup, animasyon alanında eğitimler dahi vermekteyiz. Bu sebeple kurumsal bir hizmet alıp gönül rahatlığıyla istediğiniz en kaliteli videolara ulaşmak için Vidyoner farkını keşfedin!
2D Animasyon videoda görseller kadar önemli olan bir diğer husus dikkat çekici bir senaryo hazırlamaktır. Burada genellikle ilk 5 saniyede doğru hedef kitleye hitap eden, dikkati çeken kanca (hook) cümleler oluşturulur. Bu kısım aslında genel tüm 2D Animasyon videonun bir özetidir. Kalan kısımda problem, problemin çözümü ve “call the action” bölümleri belirlenir.
Yukarıdakilere dikkat ederek oluşturulan bir senaryo, daha sonrasında motion graphic designer’ın yardımıyla hayat bulur. İlgi çekici bir senaryo sayesinde izleyiciler, filminize odaklanır. Haliyle başarılı bir 2D animasyon filmine sahip olmanın ilk yolunun kaliteli bir senaryo olduğunu söylemek mümkün olacaktır.
2D Animasyon videolar 5 temel aşamadan oluşur:
Bu aşamalar titizlikle ve kurumsal bir ekiple işlendiğinde ortaya harika animasyonlar çıkması kaçınılmaz!
Sizden aldığımız brief yani ürün ya da hizmet bilgilendirmenizi en detaylı şekilde inceledikten sonra senaristimizle profesyonel şekilde 2D Animasyon reklam metni haline getiriyoruz. Bu metni size sunarak onayınızı aldığımızda seçmiş olduğunuz profesyonel radyocu ve oyuncu seslendirmenlerden birine seslendirme aldırıyoruz. Gelen seslendirme neticesinde 2D Animasyon yapım sürecine başlıyoruz. Animasyon videomuzu yapıp size teslim ettiğimizde varsa değiştirmek istediğiniz yerleri revizeliyor ve teslimini sağlıyoruz. Profesyonel bir ajansla çalışmak işte bu kadar basit!
Hazırladığımız 2D Animasyon Videoları websitenizden, sosyal medya hesaplarınıza, onların içerisinde de story, reels ve keşfete düşebilecek gönderi tarzlarında birçok boyuta uyarlıyoruz. Temelde 3 boyut var. Bu boyutlar yatay-dikey ve kare şeklinde uygulanır. Story ve Reels’lar için isteğinize bağlı olarak dikey boyut, Websiteniz ve Youtube gibi alanlar için yatay boyut, Instagram ve Facebook sayfalarınızdaki ana akış gönderileriniz için de kare boyut olarak videolarınızı kurguluyoruz. Hem ekstra emek hem bütçe gerektirdiğinden ek boyutlandırmalar opsiyonel olsa da verimli bir pazarlama ve geri dönüşlerin artması için diğer boyutları da müşterilerimize şiddetle öneriyoruz.
Projeden maksimum verim İçin…
Projene başlamadan önce tüm sürecin fiyatlandırmasını yapıp sana bildiriyoruz. Sonradan doğabilecek her şeyi şeffaf bir şekilde konuşuyoruz. Bu sayede haberdar olmadığın keyfi ve sürpriz fiyat artışları oluşması engelliyoruz.
Pazarlama ve reklam ajansı tecrübemiz ile animasyon videonu amacına uygun bir şekilde kurguluyoruz. Piyasadaki en güçlü programlara hakim, yenilikleri takip eden tasarım ekibimizle de videonuzu en kaliteli ve en özenli şekilde hazırlıyoruz.
En önemli önceliğimiz çalıştığımız müşterilerin memnuniyeti olduğu için yaptığımız video seni tatmin edene kadar süreci devam ettiriyoruz. İçine sinmeyen bir şey kalmadığından emin oluyor ve projeyi tamamlıyoruz.
Çalıştığımız markaları müşteri olarak değil iş ortağı gibi, ortaya çıkan projeleri de senin olduğu kadar kendi projemiz olarak görüyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu zihniyetle hazırlıyor ve her çalışmamızı ilk işimizdeki heyecanı koruyarak yapıyoruz.
En değerli şeyin insan iletişimi ve ahlaklı çalışmak olduğuna inanıyoruz. Bu işi bir ticaret olarak görmek yerine sosyal etkileşimin bir parçası olarak görüyoruz. Bu sayede süreç yönetim ve iletişimini en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz.
Animasyon filmlerinin yapım aşaması, bazen zorlu bir süreç olabilmektedir. Ancak bu konuda dünyaca ünlü Disney’in sanatçıları birkaç ipucu vermiştir. Bunları aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür:
Biz de 2d Animasyon videolarını yaparken bir dizi kurala ve detaya dikkat ederek en kaliteli videoları özenle hazırlıyoruz. Böylece oldukça etkileyici tanıtım animasyonlarını sizlere sunabiliyoruz.
Genel olarak 2D animasyon kavramının ne olduğunu öğrendik. Artık bilgisayarlarda ve dijital ortamlarda yapılan bu aşamaların icra edilmesi için kesinlikle bir profesyonelden yardım almak gerekiyor. Profesyonel yardım ile içerik oluşturma süreci de daha kaliteli şekilde yürütülür.
2D animasyonun yapılması sırasında karşımıza üç farklı aşama çıkıyor. Bu aşamalar şu şekilde sıralanabilir:
Yukarıdaki adımların her birinde farklı işlemler mevcuttur. Şimdi bunlara daha detaylı biçimde aşağıdaki başlıklarda bakalım.
Ön prodüksiyon, bir başka deyişle pre-prodüksiyon, animasyon oluşturmanın ilk adımıdır. Animatör ekip, bu aşamada bir hikaye yaratmaya başlar. Videonun hangi karakterlerden oluşacağı, renk teması vw videoda kullanılacak arka fon oluşturulur. Yani, videonun genel olarak temel yapısı bu süreçte tasarlanmaya başlanır.
Bu aşamada önemli olan birkaç husus vardır. Öncelikle video yapılacak metnin görsel süreçlerinin hikaye ile yönetiliyor olması gerekir. Videodaki olayların sırasını takip eden bir storyboard oluşturulmasına olanak tanınır. Karakterlerin ve arka planın oluşturulması için iki adım izlenir. Öncelikle karakterlerin ve tasarımın arka planı yapılır. Arkasından bir renk teması seçilir ve içeriğin üretilmesinden önce tüm ana öğeler tamamlanır.
Prodüksiyon aşamasında amaç, animasyon sahnelerinin üretilmesidir. Böylece yaratılan öğeler bir araya getirilir. Bu süreçte karakter eylemleri ve aktiviteler canlandırılmaya başlanır. Sahne tasarlanır ve kaba çizimler yapılır. Animasyonun taslağı hazırlanır ve bir kopyası alınır. Bilgisayar programlarıyla çizimler renklendirilip boyanır. Sahnelerin birleştirilmesiyle birlikte dışa aktarma işlemleri tamamlanır.
Animasyon ekipleri tarafından yapılması gerekenleri gösteren talimatlar vardır. Bu talimatlar şu şekilde olmaktadır:
Taslak oluşturulduktan sonra temizleme ve parlatılma işlemi yapılmalıdır. Bu işleme, “tracing” ismi veriliyor. Yeni bir katman üzerinde ya da direkt aynı katmana farklı renklerle tracing uygulanır. Ardından ara doldurma adı verilen farklı bir işleme geçilir. İki kare arasına yapılan ara doldurma, kesintisiz bir animasyon için yapılır.
Parçalar birleştirildikten sonra taslağın tamamlanması amacıyla ses, arka planlar, efektler ve diğer unsurlar eklenir. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra post-prodüksiyon aşamasına geçilir.
2D animasyon yapım aşamasının en son adımıdır. Bu süreçte artık animasyonun son düzenlemeleri yapılır. Yani, bir nevi animasyonun geliştirilme sürecidir. Oluşturulan videonun duyulara olan etkisinin artması amaçlanır. Son hali hazırlandığında render edilir ve video dışa aktarılır.
Genel olarak 2D animasyon süreci yukarıda anlattığımız aşamalardan oluşur. Bunlar animasyon için başlayacağınız ilk adımları içerir. Ancak profesyonel bir şekilde animasyon videosu oluşturmak için farklı teknikleri de bilmeniz gerekmektedir.
2D animasyonun anlaşılması için biraz tarihi sürecine bakmak gerekiyor. İlk örnekler, bazı resimlerin adeta hareket ediyormuş gibi birbirleri ardına bir oyuncak yordamıyla hızlıca gösterilmesi ile başlar. Bu denemeler, 19. yüzyılın başlarında olmuştur.Bu oyuncak, “Thamatrope” ismi verilen bir oyuncaktı. İki yüzünde bir resim olan bu oyuncağın ipleri parmağa geçirilerek hareket ettirilirdi.
Bu süreçle birlikte 2D animasyon tarihi de 1800’lerin sonunda başlamış oldu. O dönemlerde videolarda duraklı çekimler yapılıyordu. Çekim yönteminde video duraklatıyor, nesne ekleniyor veya uzaklaştırılıyordu. Ardından video çekim işlemine devam ediliyordu. Bahsedilen teknikle birkaç video çekilmişti. 1914 senesi ise animasyon süreci için bir dönüm noktası haline geldi.
Daha sonra Earl Hurd, cel animasyonu kullanarak bir video oluşturdu. Bu yöntemle kareler birer birer çiziliyordu ve çizgi testinden geçiriliyordu. Sonrasında ara kareler çiziliyor ve temize çekiliyordu. 1928-1938 seneleri arasında çizgi filmlerle birlikte animasyon dünyası da büyük bir gelişim göstermiş oldu. 10 yıl boyunca sesli filmler, televizyon dünyasında yerini aldı. Özellikle Walt Disney yapımları bu sürede öne çıkmaya başladı.
Söz konusu 2D animasyon için konu, karakterler olduğunda enine boyuna düşünmek gerekiyor. Fiziksel özelliğinden duyguları yansıtmasına kadar her nokta tasarımcının çalışma sürecini içerir. Tasarımcının hayal gücü ve yeteneği, doğru karakterlerin oluşturulmasında büyük bir yere sahiptir.
Karakter animasyon sürecinde birçok etken vardır. Genel olarak bir karakter oluşturulurken aşağıdaki hususları göz önüne alabilirsiniz:
Yukarıdaki faktörlere dikkat edilerek oluşturulan karakterler, izleyiciyle bir bağ yakalar. Dolayısıyla ortaya çıkan videonun daha fazla izlenebilir olmasına olanak tanınır.
Ses tasarımının 2D animasyon için önemine bakmadan önce terimle alakalı bir tanım yapalım. Ses tasarımı, dijital ortamda ses verilerinin düzenlenerek video oyunları, animasyon filmleri gibi farklı içeriklerde kullanılmasıdır. Profesyonel ses tasarımcıları, belirli sistemlerle animasyon filmine uygun olarak düzenleme yapar. İyi bir ses tasarımı markanın tanıtılması açısından çok önem arz eder.
Başarılı bir 2D animasyon videosu için ses tasarımının profesyonel biçimde yapılması gerekir. Örneğin; iki boyutlu bir uygulama tanıtım videosu yaptığınızı düşünelim. Özgün bir ses tasarımıyla izleyiciler bu uygulamanın markanıza ait olduğunu anlar. Aynı zamanda başarılı bir görsel öğeyle birleştiğinde harika sonuçlar ortaya koyan bir animasyon filmine sahip olmanız mümkündür.
Günümüzde 2D animasyon özellikle şirketlerin tanıtım videolarında sıklıkla kullanılır. Bu aşamada videoya uygun bir sahnenin oluşturulması gerekir. Genel olarak iki boyutlu animasyon filmlerinde arka plan sade ve minimaldir. Kalabalık sahneler kullanılmamalıdır. Kalabalık sahneler kullanırsanız izleyicinin dikkati dağılabilir.
Ayrıca ışık, karakteri belli etmek için animasyon filminde önemli bir yere sahiptir. Işığı doğru bir şekilde kullanarak sahneyi daha net bir biçimde gösterebilirsiniz. Dikkati karaktere yönlendiren bir arka planla filminizden dilediğiniz gibi verim almanız mümkündür. Ayrıca doğru bir arka plan ve sahnenin tasarımında önemli olan videonun ne anlattığı ve nasıl bir etki bırakılması istendiğidir.
Animasyon filmi için doğru renkleri kullanmak, ilgi çekici bir video açısından önemli yere sahiptir. Öncelikle doğru renk dediğimiz zaman ne için video hazırladığınızı düşünmelisiniz. Örneğin bir 2D animasyon tanıtım videosu çekecekseniz, markanızın renklerinin yoğun olduğu renkleri seçmenizde fayda vardır.
Renk seçiminde önemli olan bir diğer unsur, senaryonuzdur. Senaryoya uygun olmayan renkler, izleyicinin gözünde büyük bir etki oluşturmaz. Bu nedenle senaryonuzu daha etkileyici gösterecek renkleri seçmeniz gerekir. Aynı zamanda karakterleriniz için seçeceğiniz renkleri de genel kurumsal kimliğe uygun olarak tercih etmelisiniz. Örneğin; üzerine giydireceğiniz kıyafetleri, markanın kimliğine, arka plana ve senaryoya uygun şekilde ayarlamanız mümkündür.
2D animasyon ile alakalı içeriğimizde sizlere detaylı bilgiler verdik. Genel olarak tüm aşamaları özen göstererek tasarlamanıın önemli olduğunu söyleyebiliriz. Animasyon filmi oluşturmak detaylı ve emek isteyen bir süreçtir. Profesyonel olabilmek için bol bol alıştırma yapmak gerekir. Eğer amacınız bir animasyon filmi oluşturmaksa, bu işi en pratik şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Eğer sadece bir tanıtım filmi ya da reklam filmi oluşturmayı düşünüyorsanız, işi uzmanına bırakarak iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Size mükemmel tanıtım filmleri yapacak bir firma arıyorsanız o halde tercihinizi Vidyoner’den yana kullanmalısınız. Profesyonel ekibimizle birlikte sizin için en ilgi çekici 2D animasyon videolarını yapmaya hazırız. Büyüme sürecinizde her an yanınızda olarak kitlenizin merakını uyandıracak reklamlar hazırlayacağımızdan emin olabilirsiniz.
Çizgi film ya da animasyon film oluşturmak için 2D animasyon programları kullanılır. Bu programların her biri farklı özelliklere sahiptir. Fakat pek çok 2D animasyon programı arasından öne çıkan bazı isimler bulunuyor. Program seçimlerini doğru yapmanız, istediğiniz kalitede animasyon videoları elde etmeniz için önemlidir. Gelin, hep birlikte 2D animasyon oluşturabileceğiniz en iyi program hakkında bilgi edinelim.
2D animasyon oluşturabileceğiniz en iyi program, çeşitli animasyon programları arasından; özellik, sunduğu avantaj ve arayüz bakımından öne çıkar. Bu programlar pek çok kişi tarafından bilinir ve kullanılır. Animasyon tanıtım filmi ya da çizgi film üretiminde yaygın olarak kullanılan bu 2D programların bazıları ücretli bazıları ise ücretsizdir. Meşhur anime programların ve çizgi filmlerin üretildiği bu 11 programın neler olduğuna sırasıyla bakalım.
Vyond, kendi içerisinde binlerce hazır hareket, sahne, eşya, efekt ve karakter bulunduran ve bunları düzenleyerek, hareketlendirerek animasyon yapmanızı sağlayan harika bir program. Bizim de birçok işimizde kullandığımız bu program sayesinde birkaç saat içerisinde dahi harika animasyonlar yapabilirsiniz.
Adobe Animate CC en bilindik 2D animasyon programıdır. Yaygın olarak kullanılan bu programda pek çok gelişmiş özellik vardır. Çeşitli çıktı formatları bulunan Adobe Animate CC programında yapılan animasyona farklı efektler eklemek mümkündür. Bunların yanı sıra vektör fırçalarıyla da kontür, çizgi ya da eğim verilebilir. Ayrıca vektörel grafikler, desenler ya da şekiller de oluşturmak mümkündür.
2D animasyon işiyle uğraşan kişilerin severek kullandığı bu program, sesleri mükemmel bir şekilde senkronize edebilir. Aynı zamanda yaptığınız animasyona yazı ekleme imkânı sunan bu animasyon programı ücretlidir.
3 hafta ücretsiz kullanım olanağı tanıyan Toon Boom Harmony animasyon programı, çizgi film yapmak için tercih edilir. Kamera açısını değiştirme, ses ve dudak senkronizasyonunu otomatik olarak ayarlama gibi özellikler olan bu programda; aydınlatma, gölgeleme, renklendirme ya da yaklaştırma gibi avantajlar da vardır.
Ücretsiz olan Synfig Studio vektörel tabanlı bir 2D programdır. Bu programda renklendirme, gölgelendirme, ince ayarlar ya da katman ayarları gibi özellikler vardır. Ayrıca pek çok efekt, gradyan ve canlandırma özellikleri de bulunur. Çeşitli render özellikleri de bulunan Synfig Studio programı verileri depolayarak görüntüleri uzun süre saklar.
OpenToonz programında kalem testi, palet düzenleyici, mürekkep modülü gibi araçlar vardır. Bunların yanında vektör grafiklerini destekleyen bu programda kağıtsız animasyon yapma olanağı da vardır. Hem Windows hem de Mac sürümlerinde çalışan OpenToonz programı bünyesinde çoklu dil seçeneği de bulunur. Kullanımı kolay olan bu program, hızlı ve anlaşılır bir arayüze sahiptir.
Animasyon programları arasından öne çıkan Cartoon Animator (CrazyTalk), oyun geliştirmek için de tercih edilir.
Ayrıca pek çok render seçeneği de bulunan bu programda özel efektler ve örnek projeler de yer alır.
Pencil2D Animation programı Windows, MAC ve Linux gibi işletim sistemlerinde kullanılabilir. Ücretsiz olan bu programda grafik oluşturmak, 2D çizim yapmak ya da animasyon yapmak mümkündür. Vektörel grafik kullanılan programın daha pek çok gelişmiş özelliği vardır.
Vektörel çizim ve 2D animasyon programı olan Anime Studio (Moho) birden fazla katmanla çalışma olanağı tanır. Programda karakterlere ekleme yapma ve hareket ettirme imkânı vardır. Aynı zamanda çeşitli çizim araçlarıyla farklı karakterler yapılabilir. Anime Studio (Moho) programına Photoshop dosyası da eklenebilir.
TupiTube Desk Open 2D Magic programı amatörler için oldukça iyidir. Ücretsiz olan bu program Windows, MAC ve Linux işletim sistemlerinde çalışabilir. Çocuklar ve yetişkinlerin kullanabileceği bir 2D animasyon programıdır.
Digicel FlipBook raster tabanlı bir program olup, Windows ve MAC işletim sistemlerinde çalışabilir. Kolay bir arayüze sahip olan bu program çizgi film yapmak için tercih edilir. Ücretsiz olan bu programda kâğıda çizilen çizimler programa aktarılabilir.
Çöp adam yapmak için kullanılan Pivot Animator programda, çöp adamların yapıları geliştirilebilir. Sadece animasyon değil, çöp adamlardan GIF yapma olanağı da vardır. Farklı dosyalarda render alma imkânı sunan bu 2D animasyon programının kullanımı oldukça kolaydır. Türkçe arayüze sahiptir ve ücretsizdir.
Sosyal Medya
İletişim
Adres